Accessoires voor je inbouwspots

Wanneer je inbouwspots led aanschaft, moeten deze natuurlijk ook in het plafond worden geplaatst. Dit gaat heel gemakkelijk, maar er komen wel een aantal extra accessoires bij kijken, waar je rekening mee moet houden. Dit zijn standaard toebehoren, zoals de transformator en de stroomkabels, maar je kunt er ook voor kiezen om extra accessoires aan te schaffen om je verlichting nóg beter te maken. Met een dimmer kun je bijvoorbeeld de lichtintensiteit van je spots veranderen, en met inbouwarmatuur kun je ze draaien. In dit artikel vind je meer informatie over de extra accessoires bij je inbouwspots led.

Transformator bij inbouwspots led

Een transformator, ook wel trafo, voeding of driver genoemd, wordt standaard meegeleverd bij je inbouwspots led. Met behulp van een stroomkabel en kroonsteentjes, kun je je inbouwspots led via de transformator op het stroomnetwerk van 230 volt aansluiten. Het voordeel hiervan is dat je meerdere inbouwspots led met elkaar kunt verbinden, zodat ze allemaal aangesloten zitten op hetzelfde netwerk.

Een dimmer voor je inbouwspots led

led dimmerJe kunt ervoor kiezen om dimbare inbouwspots led te nemen. Hierbij kun je de intensiteit van het licht naar wens instellen. Met behulp van een dimmer kan het licht feller worden gemaakt wanneer dat nodig is, of juist zwakker worden gemaakt om wat meer sfeer te creëren. Je kunt hierbij kiezen voor een kastje die je in de muur kunt wegwerken, of voor een draadloze bediening. Met behulp van de draaiknop kun je nu door middel van de dimmer de intensiteit van het licht van de inbouwspots led zelf gemakkelijk instellen.

Armatuur voor je inbouwspots led

Wanneer je wenst je inbouw spots led te kantelen, kun je ervoor kiezen om inbouwarmaturen aan te schaffen. Door je spots hierin te plaatsen, kun je ze draaien in de richting die jij wilt. Dit is bijvoorbeeld heel handig op plekken waar je goed licht nodig hebt om te kunnen zien wat je aan het doen bent, zoals in de keuken of de garage. Inbouwarmatuur is gemakkelijk in je plafond te installeren.