Een sfeervolle woonkamer met inbouwspots

Met inbouwspots zorg je ervoor dat je woonkamer op een milieuvriendelijke manier is verlicht. De lampen gaan namelijk vele malen langer mee dan halogeen- of spaarlampen, en daarnaast verbruiken ze ook nog een stuk minder energie. Door een aantal inbouwspots in het plafond te plaatsen, heb je al snel een mooie en egaal verlichte ruimte.

inbouwspots kooptipsMaar wanneer je in de woonkamer wilt zitten om te ontspannen, is het fijn om meer te hebben dan alleen deze basisverlichting. Dit doe je door inbouwspots te plaatsen als sfeerverlichting. Door een aantal kleine spotjes in de muren, boven de bank en achter de televisie te plaatsen, heb je al gauw een sfeervolle inrichting. Maar ook de kleur van het licht speelt een rol, en de dimbaarheid van de inbouwspots.

De kleur van het licht

inbouwspots zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en temperaturen wit: van koud, helder wit licht tot warm wit licht, die meer wegheeft van geel. Voor een extra sfeervolle woonkamer ga je voor de inbouwspots in de meest warme kleuren wit, die haast iets weg hebben van kaarslicht. Dit geeft een warme en gezellige sfeer, waarbij je lekker kunt ontspannen op de bank.

Dimbare inbouwspots

Een andere optie om een prettige en ontspannen sfeer te creëren in je woonkamer, is het plaatsen van dimbare inbouwspots. Hierbij kun je de intensiteit van het licht naar wens aanpassen met behulp van de dimmer. Wanneer je wat meer licht nodig hebt, kun je de inbouwspots feller maken, en wanneer je ’s avonds wilt ontspannen met een film op de bank, kun je de spots dimmen. Gedimde inbouwspots zorgen dus voor een prettige sfeer in de woonkamer, maar ze hebben nog wel het voordeel dat je het licht ook weer feller kunt maken wanneer dat nodig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *