Led Verlichting is niet allemaal identiek gemaakt

Sommige zijn generieke merken, terwijl anderen de hoogste kwaliteit nastreven. Daarom moet je weten hoe je goede Led lampen en Led spots kiest. Je moet de goede kunnen onderscheiden van degenen die niet erg lang zullen meegaan. Gelukkig zijn er manieren hoe je dit gemakkelijk kunt doen, zonder een expert in verlichtingsarmaturen te zijn.Hier zijn enkele aanwijzingen om in gedachten te houden bij het kopen van led lampen.

  • Kijk naar het Energie Star label. Het eerste wat je moet zoeken op een Led lamp is het Energie Star label. Dit geeft aan dat de Led Lamp die je gaat kopen echt energiezuinig is. Dit label toont ook aan dat de soort of het merk Led lamp dat je koopt, aan alle eisen die nodig zijn voor de productie van hoge kwaliteit Led lampen voldoet.

De meeste Led verlichting met een Energie Star label, heeft een garantie van drie jaar. Dus, als je een Led spot wilt aanschaffen met de garantie om te ruilen mocht er binnen 3 jaar iets mankeren, dan moet je kijken naar Led verlichting met dit label.

  • Kijk naar de Lumen niet naar het Wattage. Kijk bij het zoeken naar een goede led lamp of Led spot , naar het lumen en niet het wattage van de lampen. Omdat de helderheid van led verlichting is gebaseerd op lumen en niet op wattage, is dit belangrijker dan het aangegeven wattage op de etiketten. Maar zorg ervoor dat de led verlichting die je gaat kopen meer lumen per watt produceert dan de traditionele lampen, zoals gloeilampen en tl-lampen.
  • Controleer het Licht Kleur en Licht Consistentie LED verlichting van hoge kwaliteit produceert helder wit licht dat in de loop der jaren niet verandert.

Badkamer led inbouwspots

Dus zorg er bij het zoeken naar een goede kwaliteit LED lamp voor, dat je het in de winkel hebt getest, zodat je de kwaliteit van het licht kan zien. Het moet helder zijn en een wit licht produceren dat nier flikkert. LED  verlichting is een zeer gunstige verlichtingsmogelijkheid. Zorg er dus bij de aankoop van LED verlichting voor dat je een goede kwaliteit koopt, zodat je kunt profiteren van de voordelen die het biedt. Ze zijn duurder dan traditionele lampen dus het is alleen maar verstandig om zorgvuldig te zijn bij het selecteren van het soort en merk led spots die je in je huis wilt gebruiken. Als u led spots of led inbouwspots wilt bekijken op onze website en u heeft nog vragen dan kunt u gebruik maken van ons contact formulier. We geven u graag advies en antwoord op al uw vragen.

Een sfeervolle woonkamer met inbouwspots

Met inbouwspots zorg je ervoor dat je woonkamer op een milieuvriendelijke manier is verlicht. De lampen gaan namelijk vele malen langer mee dan halogeen- of spaarlampen, en daarnaast verbruiken ze ook nog een stuk minder energie. Door een aantal inbouwspots in het plafond te plaatsen, heb je al snel een mooie en egaal verlichte ruimte.

inbouwspots kooptipsMaar wanneer je in de woonkamer wilt zitten om te ontspannen, is het fijn om meer te hebben dan alleen deze basisverlichting. Dit doe je door inbouwspots te plaatsen als sfeerverlichting. Door een aantal kleine spotjes in de muren, boven de bank en achter de televisie te plaatsen, heb je al gauw een sfeervolle inrichting. Maar ook de kleur van het licht speelt een rol, en de dimbaarheid van de inbouwspots.

De kleur van het licht

inbouwspots zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en temperaturen wit: van koud, helder wit licht tot warm wit licht, die meer wegheeft van geel. Voor een extra sfeervolle woonkamer ga je voor de inbouwspots in de meest warme kleuren wit, die haast iets weg hebben van kaarslicht. Dit geeft een warme en gezellige sfeer, waarbij je lekker kunt ontspannen op de bank.

Dimbare inbouwspots

Een andere optie om een prettige en ontspannen sfeer te creëren in je woonkamer, is het plaatsen van dimbare inbouwspots. Hierbij kun je de intensiteit van het licht naar wens aanpassen met behulp van de dimmer. Wanneer je wat meer licht nodig hebt, kun je de inbouwspots feller maken, en wanneer je ’s avonds wilt ontspannen met een film op de bank, kun je de spots dimmen. Gedimde inbouwspots zorgen dus voor een prettige sfeer in de woonkamer, maar ze hebben nog wel het voordeel dat je het licht ook weer feller kunt maken wanneer dat nodig is.

Verschil tussen gewikkelde trafo en LED-trafo voor inbouwspots

Een trafo, voluit transformator, is een apparaatje dat wordt gebruikt om de spanning van 230 Volt die uit een stopcontact komt, wordt omgezet tot een lagere spanning, meestal van 12 Volt, die kan worden gebruikt om 12V inbouwspots led van de stroom te voorzien die ze nodig hebben. Er zijn twee verschillende soorten trafo’s die hierbij gebruikt kunnen worden: de gewikkelde trafo en de LED-trafo. Het klink natuurlijk logisch om een LED-trafo te gebruiken voor inbouwspots led, maar het is ook mogelijk om een gewikkelde trafo te gebruiken. Wat is het verschil tussen deze twee transformators en hoe worden ze gebruikt?

Gewikkelde trafo’s voor inbouwspots

Gewikkelde trafo’s zijn transformators die voornamelijk werden gebruikt om halogeenspots van 12 Volt te voeden. Tegenwoordig kunnen ze ook worden gebruikt voor inbouwspots led, maar hier zitten wel een aantal nadelen aan vast. Gewikkelde trafo’s zijn grote, dikke apparaten die snel warm kunnen worden, en daardoor veel energie kunnen verliezen. Hierdoor hebben ze ook maar een beperkte levensduur, wat vervelend is, omdat inbouwspots led over het algemeen vrij lang mee kunnen gaan. Daarnaast werken gewikkelde trafo’s pas goed naarmate een bepaalde belasting wordt bereikt, maar omdat inbouwspots led zuinige lampen zijn, wordt deze belasting vaak niet gehaald waardoor de trafo soms niet goed werkt.

LED-trafo’s voor inbouwspots

LED-trafo’s zijn, zoals de naam al zegt, specifiek gemaakt voor inbouwspots. Deze trafo’s zijn zuiniger, waardoor ze beter passen bij het idee van de milieuvriendelijke en duurzame verlichting van inbouwspots led, en daarnaast gaan ze ook langer mee, net als de inbouwspots. Hierdoor worden deze vaak geadviseerd bij het installeren van 12V inbouwspots led, tenzij de belasting van de spots erg hoog ligt. In dit geval kun je kiezen voor een gewikkelde trafo bij het installeren van inbouwspots led. Wanneer je kiest voor inbouwspots led met een spanning van 230 Volt, heb je geen transformator nodig. Deze kun je direct aansluiten op de spanningsbron van 230 Volt.

Led spots voor een mooie keukenverlichting

In een woning is een keuken vaak een centrale ruimte. Hier wordt veel tijd doorgebracht, om te koken, te eten, en om gezellig samen te zijn. In veel gevallen maakt de keuken zelfs deel uit van de woonkamer, door een open bouw. Het is daarom van belang dat er in deze ruimte goede verlichting aanwezig is. Niet alleen praktische verlichting, om goed bij te kunnen koken en schoonmaken, maar ook sfeerverlichting om deze leefruimte extra gezelligheid te geven. Led spots geven je de mogelijkheid om de verlichting in je keuken multifunctioneel te maken: aan de ene kant zorgen de led spots voor een praktische werkverlichting, en aan de andere kant kun je extra sfeer creëren om je keuken tot een echte leefruimte te maken.

Led spots als praktische keukenverlichting

Het meest belangrijke onderdeel van een keuken is natuurlijk de mogelijkheid om te koken en maaltijden te bereiden. Hiervoor is goede verlichting nodig, zodat je precies kunt zien waar je snijdt, of je maaltijden gaar zijn, et cetera. Met grote led spots in het plafond, creëer je alvast een goede basisverlichting, zodat je in de hele ruimte een passende verlichting hebt. Door led spots bij het fornuis en het werkblad te plaatsen, vul je de basisverlichting aan met extra lichtelementen. Met deze led spots heb je altijd een precieze kijk op wat je aan het doen bent.

Led spots als sfeerverlichting in de keuken

In veel huizen wordt veel tijd doorgebracht in de keuken. Samen met de familie kun je hier eten en bijpraten over de dag, of misschien heb je wel een open keuken in huis, die deel uitmaakt van de woonkamer. Hiervoor kun je led inbouw spots als sfeerverlichting aanbrengen in de keuken. Plaats kleine led spots bij de keukenkastjes, boven de kraan en langs het werkblad. Je kunt hierbij ook gebruik maken van led strips voor extra sfeerelementen. Hoe lager de intensiteit van deze led spots, hoe sfeervoller de keuken zal worden. Houd hier dus rekening mee bij het installeren van led spots als accentverlichting voor al uw advies hierover kunt u natuurlijk terecht bij led inbouwspots leds, de webwinkel voor al uw led inbouwspots en led spots